miercuri, 10 aprilie 2013

Ingrediente:

500 g foi de placinta
150g unt topit
500g nuci tocate
coaja de portocala

sirop:
2 pahare cu apa 
400g zahar
vanilie

Cum se face:

Se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. (eu am luat din comert)
Dupa ce s-a uscat se taie in bucati de marimea tavii in care le vom coace.

Se topeste untul.
Se intind foile de placinta (daca le-ati luat din comert) si se aseaza in tava pregatita, ungand fiecare foaie cu unt. Asezati aproximativ 3-4 foi.

Se curata nucile de impuritati. Se aseaza intr-o tava, se presara zahar si un pic de coaja rasa de portocala peste ele si se baga pentru 5-10 minute la cuptor. Le ofera un gust mai intens. Le maruntiti apoi in chopper.
Se presara nuci si un pic de zahar, apoi se aseaza o foaie, iar se presara nuci si zahar, pastrand 3-4 foi, pe care le ungem intre ele cu unt. Se inmoaie un cutit in unt fierbinte si se taie placinta in lung si lin lat, formand dreptunghiuri (patratele sau romburi dupa bunul plac) de aproximativ 5 pe 7 cm. Se toarna in lungul taieturilor cat si pe margini, cateva linguri de unt topit, care sa patrunda pana la fund. Se da la cuptor la foc mic, tinandu-se aproximativ o ora;
cand incepe sa se rumeneasca, se toarna desupra un sirop facut din zahar, apa si vanilie. Se mai lasa la cuptor cateva minute, pana ce a patruns siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie, se rade coaja de portocala deasupra si se mai toarna deasupra putin sirop, Sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.
POFTA BUNA!




Timp: aprox 2-3h
Nivel dificultate:mediu
Portii: aprox 50 de bucatele (depinde cat de mari le faceti.)
 
 Multumesc Sandei Marin, pentru reteta!




 
Toggle Footer