luni, 18 februarie 2013

Ingrediente: 

450g faina 
2 pliculete praf de copt 
praf de sare 
3 oua 
6 linguri zahar tos 
450 ml lapte 
3 lingurite margarina/unt 
dulceata/miere/cu orice vreti sa ornati 


Se amesteca laptele, untul, ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, pana la omogenizare.
Cu mixerul/telul daca nu va functioneaza,precum si mie mi s-a-ntamplat.

Intr-un alt bol amestecati praful de copt cu faina. Adaugati incet cealalta compozitie peste aceasta in timp ce amestecati pentru evitarea formarii cocoloaselor. Ca sa va iasa cat mai fina compozitia, puteti sa mixati in/cu blender(ul). Daca nu aveti, merge si cu telul ;))

Apoi se pun in tigaie (in forma sau nu) si se prajesc pe ambele parti. (nu neaparat cu ulei daca aveti o tigaie mai buna)

Se servesc cu dulceata (mama a facut niste sos de fructe de padure, asa ca am profitat) 
POFTA BUNA!


Timp: aprox 1h
Nivel dificultate:usor
Portii: aprox 30 bucati (depinde cat de mari le faceti.)
 
 Multumesc Gourmandine, pentru reteta!
 
Toggle Footer