miercuri, 9 ianuarie 2013

100 g faina alba
100g fulgi de secara/ovaz
3 linguri de zahar brun
2 pliculete zahar vanilinat (daca va vanilinati singuri zaharul, eu am pus in jur de 30 g)
1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
50g unt (margarina)
coaja rasa de portocala/lamaie
2 linguri de stafide
aproximativ 50 ml lapte(cat sa se lege aluatul)
esente la alegere


Maruntesti fulgii in blender/chopper.

Amesteci bine ingredientele, iar la final afaugi laptele, astfel incat sa rezulte un aluat consistent si omogen.
Modelezi cu mana forme rotunde, pe care le aplatizezi ca sa se coaca bine in interior si le asezi la distanta una de alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incalzit in prealabil si lasi la copt timp de 30 de minute, fara a deschide usa in primele 15 minute.

  Lasi fursecurile la racit si le servesti cu lapte.
Pofta buna!
Timp: aprox 30min/1h
Nivel dificultate: usor spre mediu
Portii: aprox 15 bucati depinde cat de mari le faceti.
Multumesc revistei PRACTIC in bucatarie!
 
Toggle Footer