miercuri, 9 ianuarie 2013

500 ml lapte
2 oua 
4 linguri zahar
8 linguri faina
dulceata de merisoare(sau orice alt tip de umplutura)
praf de sare
ulei

Bati oule cu zaharul.

Adaugi faina si un praf de sare si (de preferat, dar nu este obligatoriu) lasi aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Cu un polonic mai mic, iei apoi din aluat si prajesti clatitele intr-o tigaie cu foarte putin ulei incins.
 Dupa ce le-ai pregatit, le umpli cu dulceata si le impachetezi dupa cum iti place. 
Le poti pudra cu zahar si scortisoara sau pot fi servite chiar asa.
Pofta buna!
Timp: aprox 30min/1h
Nivel dificultate: usor spre mediu
Portii: aprox 7 bucati (depinde cat de groase/mari le faceti.)
 
 
Multumesc revistei PRACTIC in bucatarie!
 
Toggle Footer