joi, 10 ianuarie 2013


Ingrediente:

400 g faina
Praf de sare
O lingurita rasa de praf de copt
2 lingurite ghimbir
Coaja de portocala rasa (optional)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 lingurita nucsoara
120 g unt (temperatura camerei)
150g zahar
1 ou
Esenta(optional)
Colorant alimentar(optional)
Apa (cat se se-nchege aluatul)


mod de preparare

Folosind un mixer, bateti untul impreuna cu zaharul pana cand compozitia e cremoasa.

Puneti toate ingredientele uscate intr-un vas si amestecati. Apoi adaugati oul,compozitia de mai sus si apa. Framantati pana cand devine o compozitie omogena, pe care sa o puteti intinde ca si pe o foaie de pizza. Daca mai e nevoie mai adaugati putina apa sau faina

Pregatiti o hartie de copt si puneti o parte din aluat pe ea. Intindeti aluatul direct pe hartia de copt. Astfel, biscuitii isi vor pastra mai bine forma pe care o folositi.

Intindeti aluatul cat mai subtire. Daca preferati biscuitii mai moi, lasati foaia aproximativ de 0,5 cm. Taiati biscuitii folosind formele dorite.

Puneti cuptorul la incalzit la 175°C. Lasati fiecare tava de biscuiti in cuptor pentru 8-12 min.

Optional: pentru a orna biscuitii folositi zahar pudra amestecat cu putina apa. Puneti aceasta compozitie intr-un aparat de ornat si dupa ce s-au racit biscuitii, decorati-i in diferite modele.
Pofta buna!
Timp: aprox 1h
Nivel dificultate: mediu spre greu
Portii: aprox 50 bucati (depinde cat de mari le faceti.)
 
 Multumesc Articook pentru reteta!
 
Toggle Footer